Programma themamiddagen 2017-2018.

Op deze pagina:
Welkom op onze eerstkomende themamiddag.
Verder dit seizoen, het programma 2017 - 2018.
Wat hebben we dit seizoen al gedaan?
Wat was er te beleven in de voorgaande seizoenen?


 

Welkom op onze eerstkomende themamiddag.

Binnenkort
Het programma voor het komende seizoen volgt.

 

Verder dit seizoen, het programma 2018 - 2019

Het programma voor het komende seizoen volgt.

 


 

Wat hebben we dit seizoen al gedaan?

Verslag van bustocht naar de tuinen van Appeltern op 12 september 2018 KBO- en PCOB leden

We vertrokken om 9.20 uur met de bus naar Appelternmet een afgeladen busvol, 54 personen.
Hans, de chauffeur, had het tempo er goed in zitten.
Om 10.00 uur waren we op de plaats van bestemming.
Na een flinke wandeling kwamen we in een zaal waar de koffie en de muffin op ons stond te wachten.
Daarna konden we op eigen gelegenheid de tuinen bekijken. Het was prachtig!
Om 13.00 uur kregen we een lunch aangeboden en vervolgens gaf de directeur, Ben van Ooijen een lezing van het begin van zijn tuin in 1988 hoe het was ontstaan.
Dat het uiteindelijk nu een park is met voorbeeldtuinen en dat elke tuin in te passen is in grote of juist kleine tuinen.
Voor sommigen duurde de lezing te lang en enkelen konden het helaas niet goed horen, ondanks dat de heer van Ooijen een microfoon gebruikte.
Daarna kon men nog de tuin in of men kon wat gaan drinken in het restaurant, wat velen deden.
De winkel of de plantjesmarkt wist men ook te vinden.
Hans, de chauffeur, wist in overleg met een medewerker, de bus dichter bij het park neer te zetten, zodat men niet het hele eind meer terug hoefde te lopen. Hulde aan de chauffeur!
Om 16.30uur stapten we weer uit in Duiven.
Het was een gezellige dag!

Afsluiting seizoen op 22 mei 2018.

Vanaf 14.00 uur was iedereen van de PCOB hartelijk welkom bij het Theepaviljoen in het Horsterpark.
Het was een prachtige, zonnige dag en waren met 23 personen. Men kwam op de fiets of met de scootmobiel en anderen werden gebracht. Maar het lukte met hulp van andere aanwezigen, allen gezellig aan de waterkant te zitten achter het Theepaviljoen. De bediening had het erg druk, want er was een grote groep binnen. Maar desondanks kregen we koffie of thee met een heerlijk stuk zelf gebakken appeltaart met slagroom. Dit werd aangeboden door de PCOB. Het smaakte voortreffelijk! Onder genot van een drankje was het een ongedwongen en gezellige sfeer en men vergat de tijd! Tussen 16.30 uur en 16.45 uur keerden allen huiswaarts. Het was een mooie afsluiting van het seizoen 2018.

Op 27 februari 2018
Op 27 februari 2018 was glaskunstenaar Jan Berends uit Westervoort te gast bij de PCOB- ledenmiddag. Hij is een ware kunstenaar!
Naast glas in lood kan ook hij ook fuzen, een techniek waarbij meerdere stukken glas in de oven worden samengesmolten. Daarna moet het heel langzaam afkoelen. Als dat te snel gaat, gaat het knappen. Uit het fuzen ontstaan naast ramen veelal sierobjecten, zoals schalen en vazen, evenals wandversieringen en vlinders voor in de tuin.
In de zaal waren veel belangstellenden. Jan vertelde met veel plezier en het was reuze interessant.


 

Jan mag zijn collectie tentoonstellen vanaf 11 oktober 2018. Alleen in de weekenden en dan vier weken lang in Huize Vredenburg aan de Klapstraat.
Voor "echte Westervoorters" beter bekend als "Het Kasteeltje" een deel van zijn collectie is ook te koop.
Het was een hele leuke, interessante, gezellige middag.

         

Lunch voor vrijwilligers 19.1.2018

 
 

 

 

 

Lunchen met onze vrijwilliger!

Daar onze vrijwilligers zich inzetten in alle mogelijke manieren, zoals bezorgen van de nieuwsbrieven, verjaardag kaarten versturen of persoonlijk rond brengen. Ook het magazine van KBO-PCOB wordt rondgebracht. Als er een ledenmiddag is, zijn er dames die ’s ochtends de zaal inrichten. Als er ’s middags een spreker komt en die wil een PowerPoint presentatie wil geven en een beamer nodig heeft, doen we altijd een beroep op dhr. P. Rietjes. Voor de dames die de koffie en thee verzorgen op de ledenmiddagen, enz. Als dank voor het vele vrijwilligerswerk bieden wij jullie een lunch aan. Het was een gezellige middag en een lekkere lunch!

De verzameling 30 januari 2018

Op 30 januari 2018 hebben de leden van de PCOB hun verzamelingen tentoongesteld.
 


 
 
 

Martha liet haar schilderijen zien, die ze zelf geschilderd heeft.
Dikky kon geamuseerd vertellen over haar bijzondere kledij van de vorige eeuw.
 

 
 

Fenna die verzamelde allemaal geboortekaartjes en Truus had prachtige kristallen vogeltjes.
Jo verzamelde lepeltjes uit alle landen waar ze ooit op vakantie was geweest.
Wil had allemaal doekjes van vele landen en ze had heel veel bellenklokjes, waar ze veel van kon vertellen.
Alie liet tussen de sprekers een aantal limerick’s horen.
 


 

Het was een geslaagde en zeer gezellige middag.


Fietstocht 26 juli 2017

Gezamenlijk initiatief van de KBO en PCOB.
Om 10 uur vertrokken we met frisse moed met een groepje van 13 deelnemers vanaf het station Duiven. Het was fijn fietsweer, niet te warm. De route werd niet geheel bekendgemaakt, wel werd ons verteld dat we werden opgewacht bij het pontje naar Huissen met koffie. Dat werd dus eerst een stukje dijk rijden met mooie vergezichten.

Nadat we van de heerlijke koffie en koek genoten hadden, “bedankt nog Ali en Elly voor de goede verzorging” waagden we ons aan de oversteek van de Rijn(met het pontje,wel te verstaan!) We reden daar weer over een dijk richting Doornenburg, via onbekende maar mooie fietspaden reden we ook nog een stuk langs de Linge en onverwachts kregen we kasteel Doornenburg in het vizier.

Gelukkig was de brug naar beneden en konden we zo de binnenplaats van het kasteel oprijden. 

 

Ik plofte moe op een van de picknickbanken van het kasteel neer. Hier werd de tijd genomen om te rusten en hebben we onze boterhammen gegeten, ter versterking voor het 2e deel van onze tour. Via het pontje bij Pannerden ging de tocht verder richting Duiven, gedeeltelijk weer stukjes dijk met het windje in de rug. Dat voelde goed!

Helaas heeft 1 persoon onderweg moeten afhaken met pech aan zijn fiets. We hebben de geslaagde fietstocht met een drankje op een terras in het centrum gezellig kunnen afsluiten. Met dank aan de mensen die deze tocht van plm. 30 km hebben uitgezet.

Wil Westra
De quiz- en spelmiddag van 21 februari 2017

Deze niddag is goed verlopen. Er heerste een gezellige sfeer en iedereen was actief bezig met het oplossen en uitvoeren van de opdrachten. De foto's geven een beeld van de inzet, samenwerking en betrokkenheid van de deelnemers.


15 november 2016 voordracht

Op 15 november hield de heer Ad de la Mar een boeiende en soms geestige voordracht over “Van St. Nicolaas tot sinterklaas”. Mevr. Fenna Baarslag was bereid zich in de gewaden van de goedheiligman te laten hijsen. 


Wat was er te beleven in de voorgaande seizoenen?

Bent u nieuwsgierig naar wat we in het seizoen, 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 gedaan hebben? Bekijk dan ons archief 

Concentratie tijdens de jaarvergadering 2013

terug naar pagina activiteiten

root@server6-sda5-10t:/md0/data/apaweb/pcob#