Organisaties

PCOB afdeling Duiven - Westervoort valt onder de regio Veluwerand, dit is één van de 5 regio's in de provincie Gelderland. Onze afdeling is verbonden aan een groot aantal organisaties. Dit zijn:
De PCOB-regio's in Gelderland

Gelderland kent vijf regio's. De indeling is gekozen om een optimale koppeling tot stand te brengen tussen de afdelingen en de landelijke organisatie.
Een PCOB-regio is een soort platform waar afdelingen elkaar ontmoeten. Op speciale regio-bijeenkomsten wordt de achterban geïnformeerd over de PCOB-standpunten op het gebied van belangenbehartiging.
De afdelingen ondervinden de onderlinge contacten binnen de regio's als heel belangrijk. De regio's vergaderen als regel twee keer per jaar.


Uiterwaarde bij Loo

  Overzicht PCOB Regio's in Gelderland m.i.v. 1 september 2018.

  1. Veluwe - Vallei: Barneveld, Bennekom, Ede, Ermelo, Lunteren, Nijkerk/Hoevelaken, Putten, Voorthuizen.
  2. Veluwe: Apeldoorn, Elburg , Epe/Oene/Emst, Harderwijk/Hierden, Hattem, Heerde/Veessen/Wapenveld, Vaassen, Nunspeet, Wezep.
  3. Veluwerand: Arnhem, Doesburg,Doetinchem, Duiven/Westervoort, Eerbeek, Reden/Rozendaal, Voorst te Twello.
  4. Achterhoek: Aalten, Dinxperlo, Eibergen, Neede, Varsseveld e.o. Vorden, Winterswijk, Zutphen/Warnsveld (fed. met Vorden).
  5. Rivierenland: Bommelerwaard, Culemborg, Geldermalsen, Kesteren e.o., Lingewaal, Tiel.

Elke regio heeft een coördinator en een Gelderse vertegenwoordiger.


De Ouderenraad Duiven

De ouderenraad Duiven wil voor de gemeente Duiven en de daar werkzame organisaties en instellingen de erkende overlegpartner voor ouderenzaken en ouderenbelangen zijn. Een zo breed mogelijke belangenbehartiging voor alle ouderen ( 55+ ) in Duiven Groessen en Loo.

Vanaf 16 juli 2013 heeft de ouderenraad Duiven ( ORD ) een nieuwe start gemaakt met een gewijzigde samenstelling, en heeft zij gekozen voor een aangepaste werkwijze' Ter zijner tijd komt de ORD met een eigen website.

De Ouderenraad Duiven is een samenwerkingsorgaan van de plaatselijke afdelingen van de ouderenbonden PCOB en KBO. Binnen de ORD zijn ook nog ten minste twee zetels gereserveerd voor ouderen die geen lid zijn van een plaatselijke ouderenbond, de zogenaamde "ongebondenen".

De doelstelling van de ORD kan worden samengevat als "streven naar een blijvende maatschappelijke participatie van ouderen in de samenleving". Omdat te bereiken onderscheidt de ORD de volgende taakgebieden, waarop zij haar activiteiten richt. Naast de WMO zijn dat Zorg&Welzijn, Wonen&Veiligheid, Vervoer&Mobiliteit, Leefbaarheid&communicatie.

Richtpunt is het behartigen van de ouderenbelangen en niet het organiseren van "gezelligheidsactiviteiten" voor de ouderen; dit laatste blijven de plaatselijke afdelingen van de ouderenbonden doen.

Binnen de ORD treden de leden op als portefeuillehouder voor één of meer taakgebieden. Zij verrichten de hiervoor afgesproken werkzaamheden, zij nemen initiatieven en werken aan een netwerk met personen en organisaties die lokaal of regionaal in hun taakgebied actief zijn.

De ORD roept actieve 55-plussers op, om zich aan te melden ter versterking van de Ouderenraad.   http://www.ouderenraadduiven.nl/

secretariaat ouderenraad Henny van Hal. Achterste Weide 3, 6921SG Duiven. Tel. 0316 266581. e-mail Ouderenraad: ouderenraad@upcmail.nlTERUG