Archief afdeling PCOB Duiven - Westervoort.

De inhoud:

 

Wat is er in het seizoen 2015 - 2016 geweest?

Verslag fietstocht 26 juli 2016

Om 10 uur verzamelden 19 deelnemers zich bij het station in Duiven om aan de jaarlijkse fietstocht, georganiseerd door de P.C.O.B. en de K.B.O., deel te nemen. De zon scheen, de dag lachte ons toe en zo begon onze route, die uitgezet was door Ben en Thea van der Last. Eerst fietsten we langs het spoor richting het Horsterpark, daar middendoor om de Heilweg te bereiken en die over te steken naar een mooi fietspad dat ons leidde naar de dijk die rondom Westervoort gaat. Tot aan de betonfabriek reden we, waar Luus en Ali ons opwachtten met thermoskannen en we van een lekker kopje koffie met een koekje hebben genoten. We vervolgden onze weg richting Giesbeek over de Rhedense Veerweg en kwamen uit bij "de Veerstal" (recreatiepark), waar ik zelf nog niet eerder geweest was, een mooi stukje natuur. Aan de waterkant namen we de tijd om onze lunch te nuttigen, en vervolgens met het pontje naar de overkant van het meer te varen. Daar begonnen we aan de terugweg, ook weer over dijken vanwaar we mooie uitzichten over de omgeving hadden. Onverwachts (voor mij) passeerden we een ijssalon, daar zijn we met elkaar neergestreken om van een heerlijk ijsje te genieten. Dat smaakte uitstekend op een bankje in de zon. Toen restte ons nog de laatste 10 kilometer naar Duiven trappen waar we de geslaagde fietstocht afsloten met een drankje op het terras van "Bij de Buuren".


 

 

 


 

Wat is er in het seizoen 2014 - 2015 geweest?

11 juni 2015, Vaartocht naar Emmerich:

Met het schip ‘Eureka’ van de maatschappij Eureka zijn we met 22 PCOB'ers van Arnhem naar Emmerich gevaren. We hadden prachtig weer. Aan boord werden we ontvangen met koffie en cake, later werd er een uitgebreide lunch geserveerd. De kapitein gaf veel uitleg over wat er zoal te zien was onderweg. In Emmerich bezochten we met een aantal mensen de oude Martinus kerk en het Rijnmuseum. Natuurlijk hebben we ook genoten van het mooie weer op een terrasje langs de rijnboulevard. We kunnen terug zien op een prachtige en goed verzorgde dag en vaartocht.


de waterwegwijzer

blik op Arnhem

Veer bij Pannerden

de uiterwaarden Pannerdenskanaal

Fort Pannerden

Emmerich

..

op het terras in Emmerich

aan boord van de Eureka

we varen Arnhem binnen


 
 
 

Een lintje voor Ali
Op 24 april 2015 heeft Ali Baarslag in het gemeentehuis van Duiven een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
Ze is benoemd tot “Lid in de orde van Oranje-Nassau”. dit voor haar jarenlange verdienste en werk als vrijwilligster in kerk, buurt en bij de PCOB. 24 april was een feestelijke dag met veel genodigden in het gemeentehuis. Na afloop hebben we met de familie en medewerkers van de PCOB, afdeling Duiven-Westervoort, genoten van een heerlijk lunchbuffet.


De leden van het PCOB-bestuur anno 2015.

Leo Hoft feliciteert Ali Baarslag.

Drie personen (+ partners) klaar
om het lintje te ontvangen.

Ali ontvangt de onderscheiding uit handen
van de burgemeester van Duiven.


 
 
 

Ledenmiddag van dinsdag, 24 maart,
samen met OASE. Deze bijeenkomst viel in de 40 dagentijd. Dhr. Ton Hendriksen uit Oosterbeek was bij ons op bezoek met het onderwerp “De Zeven Kruiswoorden”. Franz Joseph Haydn maakte een compositie bij die kruiswoorden:

Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze

Ton hield een heel boeiend betoog, en liet ons delen van die muziek horen. Zelfs gaf hij ons nog een korte muziekles. Ton was ooit muziekleraar en dirigent. We hebben allemaal genoten van de prachtige muziek van Franz Joseph Haydn. Voor een groot deel kwam dat door de beeldende uitleg van Ton. De opkomst was met 42 mensen groot te noemen en dat is zeer verheugend. 
 
 

Jaarvergadering 2015. PCOB Duiven Westervoort.
Op 24 februari hielden we onze jaarvergadering in de SOW-kapel te Duiven. Er waren helaas niet zo veel leden gekomen, maar ondanks dat was het erg gezellig. De vergadering verliep zonder problemen, de leden konden met het gevoerde financieel beleid van penningmeester Wil Westra akkoord gaan, zodat met applaus decharge werd verleend. Besloten werd de contributie voor 2016 niet te verhogen. De voorzitter, Wouter Hoogendoorn, was volgens rooster aftredend, maar stelt zich niet herkiesbaar. We zijn dus op zoek naar een nieuw bestuurslid. Het bestuur heeft al wel contact met twee personen, maar kennismakingsgesprekken moeten nog volgen. Wout blijft in ieder geval tot eind mei 2015 in functie en zal dan zijn werk overdragen. Na sluiting van de vergadering konden we een keuze maken uit de aangeboden thema’s en lezingen voor onze ledenmiddagen voor het komende seizoen. We lieten ons de aangeboden hapjes en drankjes goed smaken en besloten in een gezellig samenzijn deze middag.


 
 
 

Dinsdag 21 oktober 2014 hadden we de heer van Hunen op bezoek. Hij is voorzitter van de Historische Kring Duiven, Groessen, Loo. Aan de hand van foto's en verhalen heeft hij ons veel verteld over het ontstaan en de geschiedenis van de drie dorpen.
Wist u dat Groessen vroeger groter was dan Duiven? En dat hier heel veel overstromingen zijn geweest, er is zelfs een compleet dorp in de golven verdwenen. Groessen had voorheen zelfs een halte aan de spoorlijn Arnhem - Zevenaar. Dit zijn zomaar een paar dingen die genoemd en getoond werden. Bent u nieuwschiering naar meer historie? de Historische Kring DGL is elke dinsdagavond te vinden in de bibliotheek van Duiven waar u terecht kunt met uw vragen. Ook betreffende de genealogie. U kunt natuurlijk ook de website bezoeken www.hkdgl.nl
Ondanks het slecht herfstweer waren we toch met 25 personen aanwezig en hebben een boeiende middag beleefd.


 
 
 
Dinsdag 9 september 2014: Alles over bijen:
Dick van Voorst heeft ons een “rondleiding” gegeven in de bijenkorf. We waren met een groep van zo'n 20 leden aanwezig om met de bijen mee te vliegen. Wist U? dat in een bijenkast/korf wel meer dan 60.000 bijen wonen. Er maar een koningin is die niets anders doet dan eitjes leggen. een mannetjes bij een “Dar” genoemd word en allen maar tot taak heeft met de koningin te paren en dan sterft. het meeste werk door de werksters gedaan wordt die van bloem naar bloem vliegen en zo voor de bevruchting van de bloemen en planten zorgen zodat wij heerlijk fruit en groenten kunnen eten. er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over deze nuttige dieren bezoek dan de website: www.bijenhouders.nl of www.bijenhuis.nl     U kunt ook zelf imker worden! Inlichtingen bij: Piet van Schaik, secretaris van de imkervereniging . Tel. 026-31 18663 imkervereniging Liemers.


 

Wat is er in het seizoen 2013 - 2014 geweest?

Woensdag 30 juli, FIETSTOCHT 2014
Er was grote belangstelling voor de zomerfietstocht, die we dit jaar voor de derde keer hebben georganiseerd, voorbereid door Jan en Dicky van Beuzekom. Zowel uit Westervoort, Duiven als uit Zevenaar kwamen de 36 deelnemers. Het werd dus een lange rij fietsers, maar we konden de rit van plm 40 km bijna helemaal afleggen over fietspaden. Bij de eerste stop bij het gemaal aan de Deukerdijk in Pannerden werden we opgewacht door Luus en Ali met een bekertje koffie of thee, dat lieten we ons goed smaken. We vervolgden onze rit, jassen waren niet nodig, de zon scheen voluit, richting Aerdt, door de Bijland naar Pannerden. We zagen onderweg nog enige ooievaarsnesten met de jongen er bovenop, vanaf de dijk hadden we daar een goed zicht op. In Tolkamer was de lunchpauze gepland. We streken neer in een groot plantsoen/park aan de kade met uitzicht over de Bovenrijn. Daar stonden enkele picknicktafels/banken. We hadden de keuze om in de zon te gaan zitten, of in de schaduw onder een boom. Daar onze boterhammen op te peuzelen en vooral veel te drinken. Ondertussen werd er heel wat afgepraat met bekenden en onbekenden. We moesten weer op de fiets om onze weg te vervolgen, zelfs enige kilometers door Duitsland bij Elten. Doordat er een accu van een e-bike leeggeraakt was, kwam er een klein groepje achterop, maar in een Resto Aalbers te Babberich, waar onze laatste pauze gehouden werd, hebben we elkaar weer getroffen, om op het terras van een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij te genieten. Een e-bike is heerlijk als ondersteuning bij het fietsen, maar o wee als je een lege accu hebt, dan valt het niet mee om vooruit te komen!
Het was een gezellige en mooie fietstocht, waarvoor we de familie van Beuzekom nog eens hartelijk willen bedanken voor het uitzetten van de route, en Ali en Luus voor de koffieverzorging onderweg.
Wil Westra.


 
 

Zaterdag, 5 juli 2014 Bezoek Catharijneconvent te Utrecht
Naar de tentoonstelling “Thuis in de bijbel” . 31 personen gingen mee, waarvan 12 van de PCOB. Na een voorspoedige reis werden we een eindje van het museum afgezet en moesten we ruim vijf minuten (in de regen) door smalle Utrechtse straatjes lopen om de plaats van bestemming te bereiken.
Daar aangekomen werden we in de serre van het restaurant verwacht voor een lunch. Soep en lekkere broodjes, om vervolgens opgesplitst te worden in twee groepen voor een rondleiding over de tentoonstelling. Beroemde schilders hebben de Bijbelverhalen in hun tijd geplaatst. De afbeeldingen spelen zich af in gewone dorpen en steden. Je ziet bv. het kerstverhaal in een Vlaams landschap. Je beleeft zo de verhalen weer eens op een andere manier.
Daarna was er koffie en thee in de serre. Lekker en gezellig. Het was echt “onze” plek. Je kon er blijven zitten of nog wat andere delen van het museum bekijken. Om 4 uur wandelden we (nu in de zon) naar de bus en om kwart over vijf arriveerden we bij het gemeentehuis van Duiven.
Er heerste grote tevredenheid over de goed georganiseerde en prettig verlopen excursie.
Luus van den Anker.


 
 
 

Dinsdag 20 mei 2014 Afsluiting seizoen 2013 - 2014
Bij heerlijk zonnig zomer weer waren we, met een groepje PCOB leden, neer gestreken bij Wieleman in Westervoort. Met koffie en gebak hebben we het siezoen afgesloten, gezellig wat na gepraat en het uitje van 5 juli naar het Catarijneconvent besproken. Later nog een drankje en een hapje. Ook hebben we met een klein groepje een wandelingetje gemaakt naar de Ijsel en het kunstwerk van Pjotr van Oorschot. Een prima middag.
Fibonacci.
Dit beeld is genoemd naar Fibonacci, een geleerde die eigenlijk Leonardo van Pisa heette. Een Italiaans wiskundige, (1170 tot 1250). Hij werd bekend door zijn boek Liber abaci. In dit boek over algebra en Arabische cijfers beschreef hij een getallenreeks die de Fibonacci-reeks is gaan heten. 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, etc. Dit kunstwerk van beton en graniet is ook op deze wiskundige reeks gebaseerd. De kunstenaar gebruikt dit vaker als uitgangspunt voor zijn ontwerp ideeën kunstenaar: Pjotr van Oorschot Te zien in Westervoort, plaats: Rijndijk.


Klik op het plaatje om te vergroten

Dinsdag 6 mei 2014 Verzamelingen.
Het was een gezellige middag, de middag van de verzamelingen, verzorgd door onze leden.
We hoorden hoe zulke collecties ontstaan. Het begint met één schildpadje of enkele postzegels.
Je krijgt er weer een paar cadeau of je koopt iets en voor je 't weet heb je er 10, 20, 30 of meer.
Dan kun je niet meer terug, want iedereen weet wat ze je op de verjaardag of zo kunnen geven.
Verzamelaars beleven er zelf ook veel plezier aan en steken er veel tijd in. Harrie Snoep was aanwezig met zijn bijzondere postzegelmappen. In de vorm van een interview met Harrie haalde Ali heel wat informatie van en over postzegels naar boven. Fien van der Zwan vertelde met veel enthousiasme en humor over haar schildpadden en heel bijzondere metalen potloodslijpers. Wie wilde mocht een slijpertje meenemen. Sommige belangstellenden deden dat, dus die slijpers staan nu ergens anders te pronken. Dicky van Beuzekom had keulse potten en historische mutsjes. De laatste showde ze met veel verve. Na de pauze vertelde Fenna Baarslag over haar grote verzameling pauwen: beeldjes, kleedjes, sjaals, schilderijen, de pauw was alom aanwezig. Ali Baarslag vertelde tenslotte over bijzondere voorwerpen uit Bolivia, waar haar zoon en schoondochter wonen. Het was een geslaagde middag, die door Ali door middel van leuke gedichtjes tot een eenheid gesmeed werd.
Dinsdag 1 april 2014 De jaarvergadering PCOB Duiven Westervoort.
De ontvangst was zoals gebruikelijk met koffie en koek, dit keer een traktatie van Ali omdat ze donderdag 3 april jarig is. De verschillende jaarverslagen konden vlot passeren. Besloten werd de contributie voor 2015 niet te verhogen, hoewel de afdracht aan Zwolle wel met 1 euro omhoog gaat. Louis den Hertog deed verslag van de kascontrole en deed het voorstel de penningmeester te dechargeren, hetgeen met applaus werd gehonoreerd. Gerard Albers neemt de plaats over van Louis in de kascontrolecommissie. Tijdens de bestuursverkiezing mochten we weer voor 4 jaar op Wil Westra rekenen, ze werd herkozen. Daarna konden we Leo Hoft verwelkomen als nieuw bestuurslid waarmee we weer met een compleet bestuur verder kunnen. Leo heeft iets over zichzelf verteld, hij heeft veel ervaring opgedaan in verschillende werkkringen. Leo gaat ook de PCOB vertegenwoordigen binnen de ORD (Ouderen Raad Duiven) Ali had weer een lange lijst met thema's voor ledenmiddagen voor het komende seizoen. Iedereen kon zijn of haar keus invullen. Het bestuur bepaalt later het jaarprogramma. Het was een goede en gezellige vergadering met natuurlijk een drankje en een hapje als afsluiting. Met dank aan de dames van de voorbereiding.


Klik op het plaatje om te vergroten


Bestuurslid Leo Hoft.


Regio coördinator Siebren Trapman.

De penningmeester aan het woord.
 
Louis den Hertog als lid van de kascontrole commissie.


 
 

Ledenmiddag 25 februari 2014. Vogels in de muziek
Op deze middag was Ton Oudshoorn uit Almere bij ons te gast. Hij heeft twee grote hobby's, muziek en vogels en heeft een studie verricht naar de rol van vogels in de muziek.
De vogelzang is in de loop der eeuwen een geliefde inspiratiebron voor componisten van klassieke en popmuziek geweest. Veel bekende en minder bekende componisten hebben de zang van vogels op de een of andere manier in hun composities verwerkt. Tot in de twintigste eeuw deden ze dit via muziekinstrumenten. (bijv. de koekoek in de Vier Jaargetijden van Vivaldi) Later werden ook geluidsopnamen in hun composities verwerken. (Bijv. The Beatles in Blackbird)
Het luisteren naar zulke composities leert ons veel over muziek maar ook over vogels. In de lezing werden de muziekfragmenten steeds vergeleken met echte opnamen van vogels en werden de betrokken vogels getoond. Het was een leerzame en erg gezellige middag.


Klik op het plaatje om te vergroten


Dinsdag 7 januari 2014 , Nieuwjaarsbijeenkomst met Oase: Het is een jaarlijkse traditie om het nieuwe jaar samen met Oase te beginnen met een gezellige bijeenkomst. Deze keer was de organisatie in handen van de PCOB.
Na alle wederzijdse gelukwensen voor het nieuwe jaar, werd de bijeenkomst geopend door de voorzitter van de PCOB, Wout Hoogendoorn. Onder het genot van koffie, met wat lekkers erbij, wenste ook de voorzitter van Oase, Baukje Boschker, ons allen het allerbeste voor 2014. Wil Westra las ons een bemoedigend verhaal voor met de boodschap dat we altijd op God mogen vertrouwen, want die is er altijd ook wanneer de dag en tijd donker is. Na de koffie kwamen de hapjes op tafel en daar hebben de 40 aanwezigen goed gebruik van gemaakt. Dank aan de dames die hier veel werk aan gehad hebben. Verdeeld over 8 tafels konden we daarna een spel met 3 dobbelstenen spelen. een heel oud spel uit het archief van Luus van den Anker. Een eenvoudig maar leuk spel dat zeer geanimeerd gespeeld werd, er konden zelfs nog prijsjes gewonnen worden. Een zeer geslaagd begin van 2014.


Klik op het plaatje om te vergroten

Dinsdag 10 september was Ben Schreven bij ons om te vertellen over planten en bomen die in de bijbel voorkomen. Het was een leuke informatieve bijeenkomst met fraaie dia's. De opkomst was redelijk.


Dinsdag 24 september   Koffie of thee drinken aan het water in Lathum.
's-Middags zijn we met een groep van 21 personen naar het restaurant Bahia geweest waar we koffie of thee drinken met iets lekkers erbij gebruikt hebben. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op het water bij Lathum. Het was die dag goed weer en we hebben met z'n allen genoten van het uitzicht en het gebak. Het was een geslaagde dag waarbij Luus nog een leuke (en leerzame) quiz uit de ‘hoge hoed’ toverde. Iedereen was erg enthousiast met opmerkingen “dat moeten we elke maand doen”.

Op het terras bij Bahia in Lathum
Klik op het plaatje om te vergroten

PCOB uitstapje naar Latum op 24-09-2013

Uitzicht over het water bij Lathum


Dinsdag 01 oktober   Seniorencontactdag. Deze werd in zalencentrum Wieleman te Westervoort gehouden, van 11.00 - 16.30 uur. Deze jaarlijkse seniorencontactdag voor 55-plussers uit Duiven, Groessen, Loo en Westervoort werd door Mikado, met medewerking van de plaatselijke ouderenbonden georganiseerd. Het thema van deze dag was: “Ouderenzorg in de Liemers”. Wethouder Sjef van Groningen verzorgde een heel boeiende en informatieve presentatie, met dia's over het ontstaan van de Liemers en de ouderenzorg in de Liemers. Na de lunch hield Tanja Abbas een presentatie over het Modern Noaberschap Een leuke presentatie opgeluisterd met een aantal filmfragmenten over het Noaberschap. Tanja is schrijfster en heeft hier een boek over geschreven. Tenslotte konden we nog interactief meedoen met Jeike de Haan in het zingend contact maken met elkaar en met ouderen. Natuurlijk was er ook de infomarkt met veel informatie over allerlei zaken die vooral de senioren raken. Een geslaagde dag.
 Dinsdag 22 oktober 2013. Een feestelijke ledenmiddag, want de PCOB-Duiven-Westervoort bestond 20 jaar. Een bescheiden feestje mar toch heel gezellig met meer dan 40 leden. Een heerlijke lunch en een geweldige presentatie van mevrouw Zimmer over ernst en humor in de trouwzaal. Mevrouw Zimmer is vele jaren in Ermelo ambtenaar van de burgerlijke stand geweest. Ze wist daar heel veel leuke dingen over te vertellen. Maar vooral ook rake en humorvolle gedichten en liederen te brengen, waarbij ze ook nog gitaar speelde. Een geweldige middag waar veel gelachen werd. Mevrouw Zimmer is een ware entertainer. Prachtig als je deze trouwambtenaar bij je huwelijk treft. Maar helaas ze is geen ambtenaar van de burgerlijke stand meer. Veel waardering was er ook voor de lunch. Een culinaire prestatie verzorgd door diverse dames binnen onze eigen PCOB. Heerlijk was het, maar boven al een heel gezellige middag.

Klik op het plaatje om te vergroten  

 

 

19 november 2013
Johan Herman Isings: geboren te Amsterdam op 31 juli 1884 en overleden te Soest 19 augustus 1977 was een Nederlandse tekenaar en illustrator. Isings is bekend om zijn historische aquarellen waaronder 43 schoolplaten die hij maakte tussen 1910 en 1970. Ook veel platen met Bijbelse taferelen. Hij heeft ook enkele honderden boeken geïllustreerd, schoolboeken, kinderboeken, romans en Bijbels voor kinderen en jonge mensen. Isings wordt beschouwd als één van de belangrijkste historieschilders van Nederland. Van de schoolplaten die hij maakte zijn vooral bekend: De overwintering op Nova Zembla,De Noormannen voor Dorestad, en De Rijksdag te Worms. Hij heeft ook veel illustraties verzorgd bij jeugdboeken van onder andere W.G. van de Hulst sr. en Willem de Mérode. Isings was zeer goed bevriend met de andere beroemde tekenaar van schoolplaten Cornelis Jetses.
Dit is heel in het kort iets over J.H.Isings, zoals mevrouw Betty Boiten-de Vries het ons op 19 november 2013 kwam vertellen. Een mooie dia presentatie en natuurlijk waren er een aantal schoolplaten in het echt te bewonderen. Daarnaast had mevrouw Boiten ook veel boeken meegenomen die door Isings zijn geïllustreerd. Het was een leerzame en gezellige middag in de SOW-kapel met een buitengewoon grote opkomst. De zaal was bijna te klein (ongeveer 50 personen) een TOP middag.
Wilt u nog meer weten en zien over Isings kijk dan op de website: http://www.jetses.nl/schoolplatengetekenddoorisings.html   Hier is dus ook veel te zien van Jetses.


Isings   stad in de middeleeuwen
Klik op het plaatje om te vergroten

Isings   Jezus loopt op het water en reikt Petrus de hand

Isings   Luther op de rijksdag te Worms

 

 


 

Wat is er in het seizoen 2012 - 2013 geweest?

De laatste officiele toespraak van de aftredende penningmeester.

         Gerard en Betsie Albers bedankt namens de PCOB Duiven Westervoort.

         16 september 2012
Ook op de startzondag van de Protestantse kerk te Duiven was de PCOB present


 

 

Wat is er in het seizoen 2011 - 2012 geweest?

         Dinsdag 21 augustus 2012 Een wandeling door het centrum van Duiven, onder leiding van Luus van den Anker. We bezochten diversen plekken waar iets over het "oude" Duiven te vertellen viel. Natuurlijk de Remigiuskerk, maar ook de beeldhouwer van Duiven, Will Schropp Hij gaf veel uitleg over de manier van werken met hout van puur Nederlandse bomen.
Onder de kop: "Met Luus op stap in Duiven".

          

          

         18 juli 2012. De fietstocht door de Liemers. organisatie door Wil Westra en uitgezet door de fam. Beusekom uit Babberich. De 9 deelnemers hebben een heel leuke en sportieve dag beleefd.

         17 april 2012. was dhr. Sybren Trapman bij ons op bezoek. Hij is de voorzitter van de afd. Arnhem en een Noorwegen specialist. Hij was al eens eerder bij ons om een door hemzelf gemaakte diaserie te laten zien. Nu had hij een andere serie met het schitterende beelden van Noorwegen. De leden die er waren (+/- 25) vonden het prachtig. Ook de laatste dia's wilden men zien ondanks dat het wat later werd.

Met 29 leden kunnen we vaststellen dat de opkomst wat minder was dan voorgaande jaren. De belangstelling bij de aanwezigen was er niet minder om. Ali Baarslag werd weer herkozen als bestuurslid, hetgeen met applaus werd begroet. Ook de financiŽn werden goedgekeurd en een nieuw kascontrolelid werd benoemd. We konden genieten van een heerlijk slaatje, in eigen beheer gemaakt, en natuurlijk een hapje en drankje u aangeboden door het bestuur.

         21 februari 2012. De heren Ton de Vlieger en George Ringhilescu tijdens de presentatie over de stedenband Duiven - Calafat.

Uitgebreide informatie op de website www.duiven-calafat.nl
De opkomst tijdens deze ledenmiddag viel wat tegen er waren totaal 25 personen. De middag was, ondanks dat, geslaagd. Veel informatie over het doel van de stichting die in verschillende werkgroepen aktief zijn, zoals ouderen, onderwijs, economie en hulpverlening. Door middel van foto's en film kregen we een goede indruk over het leven in Calafat (RoemeniŽ). De presentatoren ontvangen een aardigheidje van Ali.

         24 januari 2012. Was het thema "Beter Zien" Alles over uw ogen, bril, enz.
Harry van Aalten van "Gezond ouder worden en Blijven" was onze voorlichter. Jeroen van de Wetering, opticien/optometrist in Duiven was ook aanwezig en gaf uitleg over gezichtsverlies. Aan de orde kwamen: oogaandoeningen door veroudering, diabetes, staar, glaucoom, degeneratie, nat en droog.

Het was een druk bezochte middag, waar we veel uitleg kregen over onze ogen en wat daar mis kan gaan. Regelmatige controle is zeer aan te raden, zeker bij het ouder worden. Op de velen vragen van de bezoekers werd uitgebreid en duidelijk ingegaan. Een zeer zinvolle en leerzame middag.


Harry van Aalten (L) en Jeroen van de Wetering in actie.


Ds. Boonen tijdens de lezing.

2011 is het jaar van de vrijwilligers. ook daar werd deze middag bescheiden aandacht aan geschonken. Alle vrijwilligers kregen een kleine attentie. De heer van Ommeren ontvangt hier van Ali Baarslag de attentie.


 

Wat is er in het seizoen 2010 - 2011 geweest?

17 mei 2011 "Het uitje" van de afdeling Duiven - Westervoort.
Met z'n 22 mensen bezochten we eerst het kerkmuseum te Elst. In de Grote kerk zijn onder de kerkvloer van deze Gotische kerk heel oude fundamenten uit de eerste eeuw na Chr. te zien. Een archeologisch monument. Fundamenten vaan de eerste en tweede tempel uit de Romeinse tijd.
Daarna brachten we een bezoek aan het Florence Nightingale Instituut te Zetten. www.fni.nl Een museum over 150 jaar geschiedenis van verpleging en verzorging in Nederland, Hoe was het toen? Hoe is het nu en wordt het straks? Boeiend, herkenbaar en leerzaam. We werden ontvangen met koffie/thee en cake. De dag werd besloten met een etentje in de "Oude herberg" te Oosterbeek, met een heerlijk koud/warm buffet en ijs toe.
Het was een zeer geslaagde dag, helaas moesten verschillende mensen op het laatste moment afzeggen door ziekte of prive zaken.

Foto's van deze dag vindt u in ons fotoarchief

 


Alie Baarslag ontvangt de PCOB-speld van bestuurslid Wil Westra.


Voor haar aandeel in het opzetten van onze website ontvangt Henny Kalisvaart bloemen van Wout Hoogendoorn


 
 
 

Ds. Maliepaard geeft uitleg.

 

Naar 'de inhoud' van deze pagina.

terug naar pagina themamiddagen